Vores håndværk

Hver eneste tandprotese og hver enkelt tand fremstilles individuelt til den enkelte patient

Håndværk

Tandopstilling

Inden du får taget et aftryk af din gumme, stilles tænderne op i voks. Tandopstillingen prøves på klinikken, hvor tænderne rettes til.

I denne fase kan man stadig varme voksen op og flytte tænderne, indtil den ønskede læbefylde og tandopstilling er perfekt.

Protesetyper

Der ligger et stort stykke håndværk bag det at fremstille en tandprotese. Alt arbejde er udført i hånden på vores eget laboratorie. Stålstel og titaniumganer fremstilles dog på et andet dansk speciallaboratorie.

Indehaver, Rene La Cour

Håndværk

Tilpasning​

Efter kogningen fjernes gipsen og protesen slibes til, pudses og poleres. Til sidst tilpasser vi biddet, inden du får protesen. Det kræver normalt, at du besøger klinikken 3-4 gange af 1/2 – 1 times varighed, og herefter bruger vores tandteknikere yderligere mellem 10 til 15 timers arbejde på laboratoriet, før en tandprotese er klar.

Tandprotese under udførelse

Når tandopstillingen er optimal, støbes voksprotesen ned i gips, hvorefter voksen fjernes, og protesen pakkes i akryl under tryk i en metalkyvette. Akrylen skal derefter koges for at blive hård og stærk.

Indehaver, Rene La Cour

Håndværk

Protesetænderne

Vi benytter håndlavede protesetænder til Den Naturlige Tandprotese.
Tænderne har en stor lighed med naturlige tænder – både hvad angår farvenuancer, opstilling og facon.

For at opnå det mest naturlige udseende trækkes tandkødet lidt tilbage, så der opstår små huller mellem tænderne. Sådan ser tandkødet nemlig ofte ud, når man er over 35 år. Alt besluttes naturligvis i samspil med dig.

Tandfarve, størrelse, facon og eventuel miks af farve, bliver naturligvis også besluttet i samspil med dig.