Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os for at bestille tid til en gratis og uforpligtende undersøgelse, eller hvis du blot har et spørgsmål.
Vi glæder os til at høre fra dig!

AARHUS

SKEJBY

Rene La Cour profil

RANDERS

HOBRO

Pia Naimi

Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål, vi får, her. Kan du ikke finde dit svar her, er du naturligvis velkommen til at kontakte din lokale klinik.

Vi har mange forskellige typer af proteser og mange forskellige muligheder at tilbyde dig. Du bliver derfor nødt til at få en undersøgelse og samtale på en af vores klinikker, for at vi kan give dig et fast pristilbud. Undersøgelsen er ganske gratis og uforpligtende.

Vi er meget kvalitetsbeviste. Både med hensyn til materialevalg og patientbehandling. Vi kan derfor tilbyde dig Danmarks bedste garantiordning

•  7 års garanti på brud af helproteser (akrylmateriale, titaniumgane og tænder). Garantien dækker for skader, der eventuelt opstår ved tygning. Men garantien gælder naturligvis ikke ved tab af protese i vask, på gulv eller lignende.
•  5 års garanti på unitors (delproteser med stålstel).
•  2 års garanti på DuraFlex proteser og blød basis ilagt undermundsproteser.

Protesen skal dog altid være i orden mht. pasform og bid. For at vi kan opretholde den lange garanti, kræves et årligt eftersyn, hvor pasform, bid og slimhinder efterses. Udebliver du fra det årlige eftersyn, bortfalder den lange garanti. Hvis vi ved eftersynet konstaterer dårligt bid pga. slid af tænder, eller dårlig pasform som følge af svind af gummen, skal dette udbedres mod honorar, for at vi kan opretholde den lange garanti.
Vi udsender hvert år indkaldelse til vores patienter.

Ring til os og aftal en tid til, at du kan komme ind på klinikken for at få protesen repareret. Vi kan næsten altid nå at reparere protesen samme dag på 1-2 timers tid, mens du evt. venter.

Vi indkalder til eftersyn èn gang om året. Det er vigtigt at bid og pasform altid er i orden, og dette bør efterses hvert år. Eftersynet skal overholdes for at vores lange garanti opretholdes.

Vil du gerne bevare din protese så længe som muligt, er det vigtigt, at pasformen og bidhøjden altid er korrekt. Så bevares gummerne bedst, og kæber og muskler belastes korrekt, så du også i den sene alder stadig kan tygge ubesværet. Vi anbefaler derfor et eftersyn en gang om året.

Alt for mange går med nedslidte tandproteser i alt for lang tid. I gennemsnit bør en protese skiftes hvert 7.- 8. år, men ofte går folk med den i 15-20 år. Det medfører unødvendigt slid af gumme og kæbe, og i nogle tilfælde kan skaden være uoprettelig.

• Hovedpine
• Nedslidning af gummerne
• Ømhed/smerter i kæbeled
• Mave-tarmproblemer pga. dårlige tyggeegenskaber
• Sår i mundvige ved lav bidhøjde
• Underbid ved lav bidhøjde
• Forandringer eller sår inde i munden
• Svampeinfektion og dårlig ånde

Det er vigtigt, at du tager protesen ud efter hvert hovedmåltid og børster den omhyggeligt. Hvis du har nogle naturlige tænder tilbage, vil vi anbefale, at du også børster disse, når du børster tandprotesen.

Du bør IKKE bruge tandpasta til protesen. Tandpasta indeholder normalt en del slibemiddel, som med årene vil udviske den naturlige overfladestruktur på protesetænderne. Du bør i stedet benytte tandproteserens, som ikke indeholder slibemiddel. Rengør protesen over et håndklæde eller lignende, så protesen ikke går i stykker, hvis du taber den. Anvend en blød børste til forsigtigt at børste gummen og tungen. Hvis du har delprotese med stålstel, skal du være ekstra omhyggelig med at børste dine naturlige tænder, der hvor tandlægen har slebet nogle små “hylder” i tænderne.

Hvis du danner meget tandsten, anbefaler vi at lægge protesen i eddike én gang om ugen i et par timer (evt. en hel nat). Har du tryklåsimplantater, vil vi anbefale, at du børster implantaterne i munden med en elektrisk tandbørste, og jævnligt får dem renset hos din tandlæge.

Det er meget vigtigt for os, at du får protesen tilpasset, indtil den fungerer tilfredsstillende. Vi yder derfor 1 års gratis tilpasning af bid og evt. aflastning ved tryksmerter. Skal protesen tilpasses pga. svind af gummen efter tandudtræk, sker denne tilpasning dog mod honorar.

KONTAKT OS

Book en gratis forundersøgelse

Vi har mange forskellige typer af proteser og mange forskellige muligheder at tilbyde dig. Derfor anbefaler vi, at du tager fat i os, så vi kan give dig et gratis og uforpligtende undersøgelse.