Kreativ indretning dulmer tandlægeskrækken

Hver fjerde dansker er bange for at gå til tandlægen og tandteknikeren. Tandteknikkæde dulmer nervøsiteten i kliniklokalet med kreativ indretning.

Frygten for at besøge tandlægen eller tandteknikeren er genkendelig for mange danskere. Cirka 30 procent af befolkningen er mildt utrygge ved tanken om et besøg i patientstolen, mens ti procent lider af decideret tandlægeskræk. Det viser en opgørelse fra Tandlægeforeningen.

Ifølge Erik Friis-Hasché, der er lektor emeritus ved Odontologisk Institut på Københavns Universitet, er der en god forklaring på, hvorfor så mange danskere frygter besøget på tandklinikken.

– Munden er et mere følsomt område end kønsorganerne, så det er helt naturligt, at mange bliver nervøse forud for en oplevelse, mange forbinder med smerte, siger han.

Tryghed i indretningen

Hos tandklinikkæden MinTandtekniker dulmer man patienternes nervøsitet og giver dem en god oplevelse ved at indrette klinikken, så den giver den besøgende associationer til en rejse sydpå snarere end til et typisk besøg på en tandklinik. Det fortæller ejer af MinTandtekniker, René la Cour.

– Det skal være en god og tryg oplevelse at blive behandlet på vores klinikker. Derfor har vi valgt at indrette klinikkerne, så de skaber tryghed og kan aflede opmærksomheden hos patienterne, siger han.  

Og den helt særlige indretning er ikke gået ubemærket hen hos patienterne, der virker begejstrede og mindre nervøse, når de træder ind ad døren til det atypiske klinikrum.  

– Det er vores klare opfattelse, at nervøsiteten ret hurtigt forsvinder, når de ser indretningen i et af vores hyggelige klinikrum, fortæller René la Cour.

Visuel distrahering er et effektivt middel mod nervøsitet siger Erik Friis-Hasché.

– Der er en stor sammenhæng mellem sådanne tiltag og nervøsitet, da oplevelsen dermed bliver langt mere spiselig for patienten.

Sådan får du en god oplevelse klinikken

Hvis du er nervøs for et besøg på tandklinikken, kan du ifølge René la Cour selv være med til at forhindre, at nervøsiteten tager overhånd ved at følge disse enkle råd:

Fortæl, hvorfor du er nervøs, og hvad du er nervøs for. Klar kommunikation mellem patient og tandlæge er nemlig nøglen til en god oplevelse.

  • Fortæl, hvorfor du er nervøs, og hvad du er nervøs for. Klar kommunikation mellem patient og tandlæge er nemlig nøglen til en god oplevelse.
  • Slap godt af op til en behandling, og vælg med fordel en tid for formiddagen, så du ikke skal være nervøs hele dagen.
  • Bed tandlægen om at forklare, hvad der foregår under behandlingen. Du kan eventuelt lave en aftale om, at du kan give et signal, hvis du ønsker en pause.

KONTAKT OS

Få et gratis og uforpligtende tilbud på en tandprotese

Vi har mange forskellige typer af proteser og mange forskellige muligheder at tilbyde dig. Derfor anbefaler vi, at du tager fat i os, så vi kan give dig et gratis og uforpligtende tilbud.