Førende tandtekniker: Jeg sætter en ære i at uddanne mine konkurrenter

Det perfekte smil er altid målet – tandprotese eller ej. Gennem 25 år har tandtekniker René la Cour gået forrest for udviklingen af det naturtro smil i Danmark – og han holder ikke kortene tæt til kroppen i branchen.

René la Cour, der er klinisk tandtekniker og indehaver af kæden MinTandtekniker, har gennem tiden oparbejdet et indgående kendskab til danskernes ønsker og vaner, når de skal vælge tandproteser. Og danskerne er blevet mere bevidste om udseendet og kvaliteten af deres proteser, som skal se naturlige ud – og faktisk helst ikke skal bemærkes overhovedet, forklarer han.

– Det smukke udseende og det perfekte smil har altid betydet meget, men det er kun blevet forstærket i disse tider, hvor for eksempel de sociale medier hele tiden skubber til selvopfattelsen af ens udseende. Det er også en tendens, vi mærker i branchen, hvor efterspørgslen på tandproteser af særlig god kvalitet kun bliver ved med at stige, og hvor flere er pinligt berørte over at benytte en protese.

René la Cour har mere end 25 års erfaring med egen virksomhed. En virksomhed som har sit udgangspunkt i Aarhus, og som i dag også omfatter tre andre klinikker i Jylland. Succesen kan blandt andet tilskrives arbejdet for at udbrede en særlig teknik udviklet af den engelske tandlæge og professor John Besford.

Deler sin viden med branchen

Kvaliteten af tandproteser har udviklet sig enormt siden René la Cour åbnede sin klinik i 1994, men særligt på et område har tandteknikeren gjort sig bemærket: gengivelse af tandkødet og brugen af naturtro karakterisede tænder. René la Cour var nemlig den første i Danmark til at introducere tandkødsteknikken, som giver den del af protesen, der udgør tandkødet, et naturtro udseende.

 – Vi så et kæmpe potentiale i John Besfords metode, der endnu ikke var udbredt i Danmark på det tidspunkt. Så vi valgte at specialisere og dygtiggøre os i netop det. Tandkødets udseende spiller en væsentlig rolle, når en protese skal se rigtig og naturlig ud. De karakteriserede tænder giver smilet liv, og med Besfords teknik bygges tandkødet op af flere forskellige røde nuancer, så det ikke er til at se forskel på ægte tandkød, fortæller René la Cour.

Den nye tilgang til tandproteserne viste sig hurtigt populær, og René la Cour skønner i dag, at cirka 80 procent af alle førstegangskøbere af tandproteser i hans Aarhus klinik vælger en løsning, hvor tandkødsefterligning indgår. På trods af teknikkens succes har han ikke holdt kortene tæt på kroppen, men i stedet valgt at uddanne egne og andre tandteknikere i teknikken gennem udgivelsen af en bog om emnet og ved at afholde adskillige foredrag i både ind- og udland.

– Vi er en del af et meget æstetisk fag, og jeg mener, at ny viden bør deles med alle, så det kan komme kunderne til gode og være med til at skabe det produkt, der giver kunden mest muligt livskvalitet, sig René la Cour.

Fakta

  • Det skønnes, at omkring 800.000 danskere har en tandprotese
  • René la Cour vurderer, at efterspørgslen på tandproteser med tandkødsefterligning er steget med 3-400 procent de sidste ti år
  • Cirka 80 af alle førstegangskøbere af tandproteser hos MinTandtekniker vælger tandkødsefterligning til
  • René la Cour har afholdt 50 kurser i Danmark og mere end 40 kurser i udlandet om tandkødsefterligningsteknikken
  • MinTandtekniker har i dag kliniker i Aarhus, Hobro, Randers og Skejby

KONTAKT OS

Få et gratis og uforpligtende tilbud på en tandprotese

Vi har mange forskellige typer af proteser og mange forskellige muligheder at tilbyde dig. Derfor anbefaler vi, at du tager fat i os, så vi kan give dig et gratis og uforpligtende tilbud.